Επιλογή, εφαρμογή και ρύθμιση ακουστικών βαρηκοΐας. Ακούστε πώς πρέπει να γίνεται!

Ίσως στην αρχή, ηθελημένα ή και άθελά σας, να παραβλέψατε το πρόβλημα της απώλειας ακοής σας αλλά η γνωμάτευση δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσετε ακουστικά βαρηκοΐας. Τα ερωτήματα που έχετε στο μυαλό σας είναι πολλά και εμείς είμαστε εδώ για να σας τα απαντήσουμε και να σας αποδεσμεύσουμε από το άγχος. Από τη σωστή επιλογή των ακουστικών, μέχρι την άριστη εφαρμογή και ρύθμισή τους!

Πρώτα ας αξιολογήσουμε!

Όπως σε οποιαδήποτε άλλη αγορά σας, έτσι και για την απόκτηση του κατάλληλου ακουστικού βαρηκοΐας, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία. Και ποιος είναι αυτός; Εκείνος που θα θελήσει να μάθει περισσότερα για εσάς και τις ανάγκες σας. Το ιδανικότερο ακουστικό βαρηκοΐας, είναι εκείνο που θα αποτελεί φυσική προέκτασή σας. Για να επιτευχθεί αυτό, ο επαγγελματίας ακοής θα πρέπει να μάθει για εσάς. Να ενημερωθεί για τον τρόπο ζωής σας, τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τις σκέψεις σας. Εννοείται πως θα πρέπει να είναι ενήμερος και για τυχόν προηγούμενες εμπειρίες σας με ακουστικά βαρηκοΐας! Η ακοολογική εξέταση η οποία και θα καταδείξει το πρόβλημα που καλείστε να αντιμετωπίσετε από κοινού και το τονίζουμε το από κοινού, θα κατευθύνει τις επιλογές σας προς κάποια συγκεκριμένα μοντέλα ακουστικών βαρηκοΐας, μέσα από τα οποία θα γίνει και η τελική απόκτηση του ιδανικού για εσάς.

Θέλω ό,τι πιο σύγχρονο!

Είναι σύνηθες να θεωρούμε πως το πιο ακριβό και σύγχρονο μοντέλο ακουστικών θα μας εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακοής. Λάθος. Ο υπεύθυνος ακοοπροθετιστής είναι εκείνος που λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της καθημερινότητάς σας, θα σας καθοδηγήσει προς κάποιες επιλογές. Αυτές οι επιλογές θα μειώνονται όσο συζητάτε μαζί του και ξεδιπλώνετε περισσότερα στοιχεία του χαρακτήρα και της καθημερινότητάς σας. Άλλες οι ανάγκες επικοινωνίας ενός ανθρώπου που περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο σπίτι και άλλες οι ανάγκες ενός που δουλεύει σε περιβάλλον γραφείου με πολλές επικοινωνιακές ανάγκες (τηλέφωνα, ομαδικές βιντεοκλήσεις κτλ.). Η σύγχρονη τεχνολογία έχει φροντίσει ώστε να μας προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές σε ακουστικά βαρηκοΐας και η δουλειά ενός επαγγελματία ακοής, είναι να σας τις υποδείξει. Και αυτό θα το κάνει, προσφέροντάς σας εκτός όλων των άλλων και τη δυνατότητα να δοκιμάσετε στην πράξη τα ακουστικά βαρηκοΐας. Να τα νιώσετε κυριολεκτικά, τόσο ως ένα πρόσθετο αντικείμενο στο αυτί σας, όσο και σαν εμπειρία ήχου.

Μετά από τη σωστή επιλογή…

Η αγορά ακουστικών βαρηκοΐας δε σηματοδοτεί το τέλος των υπηρεσιών ενός ακοοπροθετιστή. Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε πως σε αυτό το σημείο είναι που εντείνει την προσπάθειά του για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία στον ασθενή του. Τα ακουστικά θα πρέπει, με τη χρήση κορυφαίων συστημάτων ακριβείας, να βαθμονομηθούν και να ρυθμιστούν επακριβώς στις ακουστικές ανάγκες σας. Μετά από την αρχική αυτή ρύθμιση, ο ασθενής θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα ηχητική εμπειρία της καθημερινότητάς του, καλούμενος να αντεπεξέλθει ακόμη και σε ηχητικά ερεθίσματα που ίσως ακόμη και να είχε ξεχάσει, εξαιτίας της απώλειας ακοής που βίωνε μέχρι εχθές. Κατά τα πρώτα αυτά στάδια της συμβίωσής του με τα ακουστικά βαρηκοΐας, είναι απολύτως λογικό να απαιτηθεί κάποιος χρόνος προσαρμογής ώστε να αντληθούν πολύτιμα δεδομένα για το κατά πόσο αποτελεσματικά ανταποκρίνονται στο ρόλο τους τα ακουστικά. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στον ακοοπροθετιστή ώστε να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις προσαρμογής που απαιτούνται κάθε φορά. Εξάλλου, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η απώλεια ακοής είναι μία διαρκώς εξελίξιμη κατάσταση, οι ανάγκες της οποίας απαιτούν στοχευμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε φορά.