“ακούτε”-το-πρόβλημα

Η απώλεια ακοής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με μία σειρά προβλημάτων σωματικής και ψυχικής υγείας που απορρέουν άμεσα ή έμμεσα από αυτή.

Και όμως, τα προβλήματα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό αν οι ασθενείς αποφάσιζαν να αναζητήσουν βοήθεια εγκαίρως!

Εσείς “ακούτε” το πρόβλημά σας ή ανήκετε σε εκείνους τους ασθενείς που περιμένουν ακόμη και 10 έτη ώστε να πάρουν την απόφαση να διαχειριστούν το πρόβλημα ακοής που τους ταλαιπωρεί;

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ, το 20% των ασθενών που ταλαιπωρούνται με προβλήματα απώλειας ακοής, δεν κάνει απολύτως τίποτα για να τα αντιμετωπίσει, ενώ ένα 20% των ασθενών, αποφασίζει να απευθυνθεί στους ειδικούς, με καθυστέρηση ακόμη και 10 ετών! Όταν δηλαδή το πρόβλημα θα έχει γίνει ακόμη πιο έντονο και σοβαρό, επηρεάζοντας όχι μόνο την ποιότητα της ζωής τους αλλά δημιουργώντας τους επιπλέον προβλήματα υγείας.

Δεν το γνωρίζατε; Η απώλεια ακοής είναι συνυφασμένη με μία σειρά προβλημάτων υγείας, όπως μειωμένη γνωστική λειτουργία, άνοια και υψηλά ποσοστά πτώσεων που οδηγούν σε τραυματισμούς. Εκτός των σωματικών προβλημάτων υγείας και των τραυματισμών, υπάρχει και ο παράγοντας της ψυχικής υγείας των ασθενών, οι οποίοι οδηγούνται σε κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη και μειωμένη ποιότητα ζωής!

Η απώλεια ακοής θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας, αναζητώντας βοήθεια από επιστήμονες και επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Τα κέντρα εφαρμογής της ACOUSTIC CARE, είναι πάντα έτοιμα να σας βοηθήσουν και να συμβάλλουν καίρια στην έγκυρη, έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση του προβλήματός που σας εμποδίζει να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε!