1. Δύο αυτιά λειτουργούν!

Δύο αυτιά, δουλεύουν μαζί για να εξυπηρετήσουν πολλούς σκοπούς, όπως να σας κρατούν ασφαλείς, να εντοπίζετε από πού προέρχεται ο ήχος και να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε μία συνομιλία.

Σκεφτείτε την ακοή σας, ως ένα σύστημα – τα δύο αυτιά και τον εγκέφαλό σας.

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τα αυτιά σας, διοχετεύονται στον εγκέφαλο, ο οποίος επεξεργάζεται τις πληροφορίες του ήχου.

Το σύστημα (δύο αυτιά – εγκέφαλος),λαμβάνει συνεχώς και αυτόματα πληθώρα σημάτων. Προσδιορίζει αβίαστα τους ήχους και εντοπίζει από πού προέρχονται. Φανταστείτε ότι πρόκειται να μπείτε στην κυκλοφορία, τότε τα δύο αυτιά σας, δουλεύουν μαζί για να σας ενημερώσουν εάν είστε ασφαλής για να προχωρήσετε.

2. Ο ήχος αποτελεί μία εξατομικευμένη εμπειρία!

Πολλοί άνθρωποι, εκπλήσσονται όταν διαπιστώσουν ότι κανένας ήχος δεν ακούγεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, από όλους τους ανθρώπους.

Δύο άτομα με πανομοιότυπα αποτελέσματα δοκιμής, μπορεί να βιώσουν το ίδιο περιβάλλον ακρόασης πολύ διαφορετικά. Αυτές οι διαφορές, είναι κάτι περισσότερο από απλές διαφοροποιήσεις.

Αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο κάθε άτομο αισθάνεται καλά. Ως εκ τούτου, οι καλύτερες εμπειρίες ακρόασης, είναι εκείνες που μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να ταιριάζουν με τις εξατομικευμένες ακουστικές απαιτήσεις.

3. Η ζωή έχοντας απώλεια ακοής μπορεί να είναι κουραστική.

Το να περάσει μια ολόκληρη μέρα, έχοντας απώλεια ακοής, μπορεί να απαιτεί σκληρή δουλειά.

Οι καθημερινές καταστάσεις, απαιτούν από ένα άτομο με βαρηκοϊα, περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να παρακολουθήσει και να κατανοήσει τί λέγεται.

Δυσκολίες σε ζητήματα, που για τους περισσότερους θεωρείται αυτονόητο, ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όλη αυτή η προσπάθεια, στο τέλος της ημέρας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε εξαντλημένος/η.

Η εύρεση όμως μιας λύσης για την ακοή σας, θα σας βοηθήσει να περάσετε την πολυάσχολη μέρα σας, χωρίς τόσο μεγάλη προσπάθεια και άγχος.