Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Συμβουλές για τα ακουστικά βαρηκοΐας

Δημοσιεύτηκε από acousticadmin 28/02/2016 0 Comment(s)

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές που αφορούν τα ακουστικά βαρηκοΐας. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ακουστικά για τη βαρηκοΐα τους και τα χρησιμοποιούν όπως αυτοί νομίζουν. Και όχι όπως τους είπε ο αρμόδιος γιατρός. Καλό είναι λοιπόν να ακούτε τις συμβουλές των ειδικών ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ούτε την υγεία των αυτιών σας αλλά ούτε και την κατάσταση των ακουστικών σας.

Συμβουλές προς χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας

Σαφώς και όταν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο Ο οποίος έχει φορέσει ακουστικά έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση δύσκολη. Ακόμα δε περισσότερο όταν αυτός ο άνθρωπος είναι σε μία κάπως μεγαλύτερη ηλικία. Η πρώτη συμβουλή που θα δίναμε σε κάποιον ο οποίος έλαβε Εντολή από τον ιατρό του Να φορέσει ακουστικά βαρηκοΐας είναι μεταφορά ήταν ακουστικά του όσο του είπε ο γιατρός. Εάν κάνετε του κεφαλιού σας και δεν ακολουθεί Τις εντολές του γιατρού Τότε σίγουρα δεν θα είναι και το καλύτερο για την υγεία σας. Ένα δεύτερο ζήτημα που πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράσουμε ακουστικά είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συντηρούμε τις μπαταρίες αυτών. Συνήθως ενδείκνυται τις μπαταρίες να τις κρατάμε σε σκιερό μέρος. Αυτό γίνεται ώστε να μην επιβαρύνουμε την κατάσταση των μπαταριών που μπαίνουν στα ακουστικά μας. Μία ακόμα πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι να κρατήσουμε το ακουστικό μας μακριά από νερό. Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πολύ ευαίσθητες συσκευές και σε περίπτωση που βραχούν ενδεχομένως να διακοπεί η λειτουργία τους. Πέρα από τη διακοπή της λειτουργίας υπάρχει περίπτωση να πάθουν και μόνιμη βλάβη και να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε πάλι. Όπως άλλωστε όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έτσι και τα ακουστικά βαρηκοΐας θέλουν να τα κρατάτε μακριά από το νερό.  

Δυσφορία από τη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας

Πολλές φορές Υπάρχει περίπτωση τα ακουστικά βαρηκοΐας να προκαλέσουν δυσφορία στον ασθενή. Όπως ισχύει σε Κάθε είδους ιατρική συσκευή ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει περί της σοβαρότητας της δυσφορίας είναι ο αρμόδιος γιατρός. Στην περίπτωση των ακουστικών βαρηκοΐας ο αρμόδιος ιατρός είναι ο ωτορινολαρυγγολόγος. Κάθε επαγγελματίας που σέβεται πρώτα τον ασθενή του και μετά τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να προτείνει τίποτα διαφορετικό πέρα από την παραπομπή στον ωτορινολαρυγγολόγο. Παραμένοντας στο θέμα της υγείας του ασθενούς θα πρέπει να αναφέρουμε ότι καλό είναι το ακουστικό να υφίσταται απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας συνοδεύονται από ειδικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των ακουστικών. Κατά την παράδοση του ακουστικού ο εξειδικευμένος συνεργάτης της εταιρείας φροντίζει ώστε να ενημερώσει τον ασθενή για τον τρόπο που θα χρησιμοποιεί τα καθαριστικά προϊόντα για το ακουστικό του.

Συντήρηση ακουστικών βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι συσκευές οι οποίες απαιτούν και αυτές στη συντήρησή τους. Η Σωστή συντήρηση των ακουστικών βαρηκοΐας εγγυάται το μεγάλο χρόνο ζωής τους. Όσο καλύτερα συντηρούμε τα ακουστικά της βαρηκοΐας μας για τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα τα απολαμβάνουμε. Επίσης όσο καλύτερα γίνεται η συντήρηση των ακουστικών τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα του ήχου που βγάζουν αυτά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ακουστικό βαρηκοΐας είναι μία ηλεκτρονική συσκευή τελευταίας τεχνολογίας. Περικλείει μέσα του όλη την πρόοδο που έκανε η ιατρική τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Όπως όλες οι συσκευές τελευταίας τεχνολογίας δεν παύει και αυτή να είναι αρκετά ευαίσθητη. Η συντήρηση με τον σωστό τρόπο επιβάλλεται προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε στο έπακρο την ευεργετική ωφέλεια των ακουστικών της βαρηκοΐας μας.

Συμβουλές για συγγενείς και φίλους βαρηκόων

Το σημαντικό στην περίπτωση της βαρηκοΐας δεν είναι τόσο οι συμβουλές που θα δώσουμε στον ίδιο τον άμεσα ενδιαφερόμενο ασθενή. Πιο σημαντικές ακόμα αποδεικνύονται οι συμβουλές που θα δώσουμε στους φίλους και τους συγγενείς του ασθενούς. Διότι επί της ουσίας το πρόβλημα δεν το βιώνει στο μέγιστο βαθμό ο ίδιος ο ασθενής αλλά ο περίγυρός του. Δυστυχώς ο ίδιος ο ασθενής δεν το καταλαβαίνει το πρόβλημα διότι απλά δεν ακούει. Αντίθετα όμως αυτή που εκνευρίζονται συνεχώς είναι οι συγγενείς και οι φίλοι οι οποίοι προσπαθούν να του μιλήσουν και δεν ακούει. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλάμε πιο αργά. Υπάρχει στις βαρηκοΐας σημαίνει ότι ο ασθενής αδυνατεί να κατανοήσει τις διαφορές ανάμεσα στους φθόγγους. Όσο πιο αργά του μιλάμε τόσο πιο πολύ τον διευκολύνουμε να κατανοήσει τις λέξεις που απευθύνονται προς αυτόν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φωνάζουμε μέσα στο αυτί του. Το πρόβλημα δεν είναι η ένταση αλλά η διάκριση μεταξύ των συλλαβών και των φθόγγων. Η σημαντικότερη συμβουλή προς τους φίλους του ασθενούς με βαρηκοΐα είναι να διατηρούμε την ηρεμία στη φωνή και στη συμπεριφορά μας. Όσο περισσότερο ήρεμοι και υπομονετικοί είμαστε τόσο περισσότερο θα μπορούμε να βοηθήσουμε το φίλο ή το συγγενή μας που πάσχει από βαρηκοΐα. Για να καταλάβετε τι εννοούμε ας βάλετε για λίγο τον εαυτό σας στη θέση του ασθενούς. Όχι μόνο στεναχωριέστε επειδή δεν καταλαβαίνετε αλλά θα στεναχωριέστε περισσότερο διότι εκνευρίζεται τους γύρω σας. Θα αισθάνεστε πολύ άσχημα και πολύ άβολα διότι ξέρετε ότι δημιουργείται πρόβλημα στους φίλους σας. Συνεπώς τα ουρλιαχτά και οι δυνατές φωνές επιβαρύνουν την ψυχολογία του ασθενούς. Μία δεύτερη συμβουλή προς τους φίλους όσων πάσχουν από βαρηκοΐα είναι όταν μιλάμε να τους κοιτάμε. Όταν ο ασθενής βλέπει τα χείλια μας τότε είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσει τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Πολλοί ασθενείς με βαρηκοΐα εκπαιδεύονται και μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τις λέξεις απευθείας από την κίνηση των χειλιών του συνομιλητή τους. Κλείνοντας το κομμάτι των συμβούλων προς τους φίλους και τους συγγενείς των ασθενών που έχουν πάθει βαρηκοΐα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το πιο σημαντικό είναι να μην προσβάλουμε ποτέ τον ασθενή. Σαφώς και δεν φταίει αυτός εάν Εμείς δεν μπορούμε να το μεταδώσουμε την πληροφορία. Σαφώς και στεναχωριόμαστε που ο φίλος μας ή ο συγγενής μας έχει πάθει αυτό το πρόβλημα. Εάν όμως το χαλάσουμε την ψυχολογία τότε θα έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη ζημιά στο φίλο μας. Ηρεμία είναι πολύτιμη. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε να έχουν πολύ καλή ψυχολογία όσοι φοράνε ακουστικά βαρηκοΐας.

Ποσοστό ανθρώπων που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας

Πολλές φορές δεχόμαστε την ερώτηση. Πόσοι φοράνε ακουστικά βαρηκοΐας; Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν απώλεια ακοής; Η απάντηση είναι ότι όταν αναφερόμαστε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο περίπου ένας στους επτά ανθρώπους έχουν ανάγκη από ακουστικά βαρηκοΐας. Η Ανάγκη αυτή οφείλεται στην απώλεια της ακοής τους. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπους ηλικιωμένους. Από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να φορέσουν ακουστικά βαρηκοΐας περίπου το 60% είναι άνθρωποι που δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί ακόμη. Αυτό το λέμε για να τονίσουμε ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους παππούδες. Η βαρηκοΐα είναι μία πάθηση η οποία παρουσιάζεται σε όλες τις ηλικίες.

Επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας

Εάν έχετε αποφασίσει αν αγοράσετε ακουστικό βαρηκοΐας τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την κεντρική σελίδα μας. Εκεί θα μπορέσετε να επιλέξετε τον τύπο των ακουστικών βαρηκοΐας που ταιριάζει στην πάθηση τη δική σας. Εδώ θα μάθετε τα πάντα για τα ακουστικά βαρηκοΐας.