Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Η εταιρεία Oticon

Δημοσιεύτηκε από acousticadmin 03/05/2017 0 Comment(s)

Η Oticon είναι μια εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας που πρωτοπορεί στον κλάδο των ακουστικών βαρηκοΐας πάνω από εκατό χρόνια.

 

Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, με συνεχή εξέλιξη στην τεχνολογία της ακοής, και αυτό γιατί έχει επενδύσει στη μελέτη του ρόλου που παίζει η ακοή για μια παραγωγική ζωή.

 

Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα της Oticon εργάζονται για εμάς χρησιμοποιώντας τις έξυπνες τεχνολογίες τους προς όφελος μας. Με τα προϊόντα Oticon, δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού.

 

«Πρώτα ο άνθρωπος», έχει γίνει η αρχή που καθοδηγεί την έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας,  της ψυχοακουστικής και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

 

 

Η ιστορία της Oticon

 

Στις 9 Αυγούστου 1902, η Δανή πριγκίπισσα Αλεξάνδρα φοράει ένα ακουστικό βαρηκοΐας κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης της ως βασίλισσα της Αγγλίας. Την επόμενη χρονιά ο Hans Demant, ταξιδεύει από τη Δανία στην Αγγλία για ν αγοράσει τον ίδιο τύπο ακουστικού, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τη γυναίκα του ν’ ακούσει ξανά.

 

Το 1904 ο Hans Demant φέρνει αυτές τις συσκευές ακοής στη Δανία. Καθοδηγούμενος από την επιθυμία του να βελτιώσει την ζωή της συζύγου και όλων των ανθρώπων που χρειάζονται ακουστική υποστήριξη συνάπτει συμβόλαιο με την General Acoustic Co. και ξεκινά την εισαγωγή και διάθεση των πρώτων ακουστικών βαρηκοΐας στην Δανία: τα ακουστικά Acousticon.

 

To 1910 αναλαμβάνει ο γιος του Hans, William την εταιρία μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ταξιδεύει στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο παραγωγής για να μάθει για την κατασκευή και την επισκευή των συσκευών ακοής Acousticon.

 

Το 1929 η μεγάλη ύφεση έχει αντίκτυπο που καθιστά δύσκολη την εισαγωγή έτοιμων προϊόντων. Στην αρχή του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου και στο γνωστό Κραχ του Χρηματιστηρίου της Wall Street, οι περιορισμοί στις εξαγωγές κάνουν δύσκολη την εισαγωγή ολοκληρωμένων προϊόντων. Ο William εισάγει συσκευές χωρίς καλώδια ή μπαταρίες, εξαρτήματα που αναγκάζεται να τα κατασκευάζει από την αρχή.

 

Το 1940 ο William Demant αποφασίζει να κατασκευάζει εξαρτήματα για τα ακουστικά Acousticon στην Δανία. Τότε κατασκευάζει και το πρώτο Δανέζικο ακουστικό Acousticus – ένα αντίγραφο του μοντέλου Acousticon.

 

Το 1946 κατόπιν διαφωνίας με την General Acousticon Company, ο William Demant ξεκινά συνεργασία με έναν Αμερικανό κατασκευαστή ακουστικών, τον Charles Lehman. Μαζί ιδρύουν την Αμερικανο-Δανέζικη εταιρία Oticon , με έδρα την Κοπεγχάγη.

 

50 χρόνια κλείνει το 1954 η Oticon και το γιορτάζει με τους 155 υπαλλήλους της σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κοπεγχάγη. Η Oticon είναι ο κορυφαίος πάροχος ακουστικών βαρηκοΐας στη Δανία και ανοίγει τα φτερά της για να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

 

Το 1965 η Oticon αναπτύσσεται παγκόσμια ιδρύοντας εταιρίες στην ΗΠΑ, Ελβετία, Νορβηγία, Γερμανία, Σκωτία, Ιαπωνία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, και Κίνα.

 

Το 1977 παρακινούμενη από της διεθνείς εξελίξεις η Oticon παρουσιάζει το πρώτο διακριτικό ακουστικό για μέσα στο αυτί. Το πρώτο ενδωτιαίο ακουστικό είναι γεγονός.

 

Το 1996 η Oticon λανσάρει το DigiFocus, το πρώτο ψηφιακό ακουστικό. Το προηγμένο σύστημα ενίσχυσης του ήχου προγραμματίζεται σε συνδυασμό με την ακουστική απώλεια του βαρήκοου . Αυτό αποτελεί ένα βήμα προς την επίτευξη της πλήρως ασύρματης συνδεσιμότητας που προσφέρουμε σήμερα.

 

Το 2007 η Oticon λανσάρει τα ακουστικά Epoq. Τα δύο ακουστικά πλέον επικοινωνούν συνέχεια μεταξύ τους προσφέροντας ήχο σχεδόν φυσικό. Η νέα σειρά επιτρέπει στα ακουστικά να συνδέονται με πχ κινητά τηλέφωνα και με συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

 

Σήμερα , τα ακουστικά της Oticon στηρίζουν τον τρόπο που εργάζεται ο εγκέφαλος για να κατανοήσει τους ήχους.

 

Η βασική φιλοσοφία της Εγκεφαλικής Ακοής BrainHearing™ είναι να υποστηρίξει τον εγκέφαλο, δίνοντάς του τις αναγκαίες συνθήκες για να δώσει υπόσταση στον ήχο – αντί να τον υπερφορτώνει ενισχύοντας απλά τον ήχο.

 

Τα χρόνια που ακολουθούν οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα της βαρηκοΐας και με γνώμονα πάντα την αγάπη για τον άνθρωπο με προβλήματα ακοής, δεν μένει πίσω και δεν σταματά την έρευνα.

 

Εξαιρετική εφαρμογή!

Περιορίστηκαν οι εμβοές και ησύχασα.
Κώστας Τ.

Αθέατα ακουστικά με απίστευτες δυνατότητες!


Δήμητρα Σ.

Πηγή 

https://www.oticon.com/inside-oticon/about-us/our-history