Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Ασφαλής χρήση ακουστικών βαρηκοΐας

Δημοσιεύτηκε από acousticadmin 28/01/2016 0 Comment(s)

Η ασφαλής χρήση των ακουστικών της βαρηκοΐας είναι η πρώτη προϋπόθεση πριν αρχίσουμε όταν χρησιμοποιούμε συστηματικά. Όταν αναφερόμαστε στην ασφαλή χρήση μιλάμε τόσο για την ασφάλεια του ασθενούς οσο και για την ασφάλεια της συσκευής. Το ακουστικό βαρηκοΐας είναι μία εξαιρετικά ευαίσθητη ηλεκτρονική συσκευή η οποία λειτουργεί με μπαταρίες. Η σωστή και ασφαλής χρήση του ακουστικού απαιτεί τη γνώση κάποιων κανόνων λειτουργίας.

Θέση τοποθέτησης του ακουστικού βαρηκοΐας

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της χρήσης του ακουστικού της βαρηκοΐας είναι να μην το τοποθετούμε σε θέσεις στις οποίες ενδέχεται να πάθει ζημιά. Μία από τις χειρότερες θέσεις στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ακουστικά μας είναι πάνω στα συστήματα κλιματισμού. Ακόμα πιο επικίνδυνη θέση για την τοποθέτηση των ακουστικών της βαρηκοΐας είναι πάνω στη σόμπα. Ο λόγος για τον οποίο αυτές οι θέσεις Δεν ενδείκνυνται για την τοποθέτηση της συσκευής Είναι διότι εκεί Υπάρχει πολλή ζέστη η οποία θα βλάψει την ευαίσθητη ηλεκτρονική συσκευή. Πολύ ζέστη θέση είναι επίσης και το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας. Τις καλοκαιρινές μέρες του καύσωνα συνήθως το αυτοκίνητο βρίσκεται στον ήλιο και αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του. Εάν τοποθετήσουμε το ακουστικό μας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τότε ενδέχεται αυτό να πάθει πολύ μεγάλη ζημιά λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Μία άλλη επικίνδυνη κίνηση είναι αυτό που κάνουμε όταν βραχεί η συσκευή μας και την τοποθετήσουμε στο φούρνο ή στο στεγνωτήριο ρούχων. Αυτό το είδος σε υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να καταστρέψουν το ακουστικό της βαρηκοΐας μας. Στην περίπτωση που βραχεί το ακουστικό μας το καλύτερο είναι να το αφήσουμε να στεγνώσει μόνο του με φυσικό τρόπο σε χώρο σκιερό. Συνεχίζοντας να μιλάμε για την ασφάλεια πάνω στη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας μία άλλη επικίνδυνη θέση είναι για τις γυναίκες να συνεχίζουν να φοράνε τα ακουστικά βαρηκοΐας όταν πηγαίνουν στο κομμωτήριο. Ο λόγος είναι διότι εκεί υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί το στεγνωτήριο των μαλλιών. Επίσης στο κομμωτήριο ενδέχεται να βλάψει τα ακουστικά σας η βαφή των μαλλιών.

Η υγρασία βλάπτει τα ακουστικά βαρηκοΐας

Μία παράμετρος που έχει πολύ αρνητική επίδραση στα ακουστικά της βαρηκοΐας είναι υγρασία. Σημείο στα οποία υπάρχει έντονη υγρασία είναι το μπάνιο. Επίσης έντονη υγρασία υπάρχει σε περιπτώσεις εφίδρωσης. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να βγάζουμε το ακουστικό μας όταν πηγαίνουμε στο μπάνιο και ειδικότερα εάν στο μπάνιο υπάρχουν υδρατμοί. Το ζητούμενο είναι ότι το ακουστικό της βαρηκοΐας μας θα πρέπει συνεχώς να παραμένει στεγνό απαλλαγμένο από την υγρασία. Τώρα Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε την υγρασία. Για παράδειγμα υπάρχουν κάποια σπίτια τα οποία έχουν πολύ μεγάλη υγρασία στο εσωτερικό τους. Επίσης υπάρχουν χώρες στις οποίες το κλίμα είναι πολύ υγρό. Καθώς επίσης και υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες οι οποίες προκαλούν έντονη εφίδρωση. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις η τεχνολογία έχει προβλέψει λύσεις. Η λύση ακούει στο όνομα τάμπλετ αφαίρεσης υγρασίας. Ταμπλέτες αφαίρεσης υγρασίας έχουν τέτοια χημική σύσταση η οποία καταφέρνει να τραβήξει την υγρασία και να αφήσει το ακουστικό σας στεγνό. Το είδα συστατικά που περιέχει ταμπλέτα είναι ο πυρόλιθος. Το δεύτερο συστατικό που παρέχει η ταμπλέτα είναι οι κρυστάλλινοι κόκκοι.

Συντήρηση του ακουστικού τη νύχτα

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρούμε την υγρασία από το ακουστικό μας είναι να χρησιμοποιούμε τις ταμπλέτες αφαίρεσης υγρασίας και να τις βραδινές ώρες. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να αφαιρέσουμε τις μπαταρίες από το ακουστικό μας και να τοποθετήσουμε στη θέση αυτών τις ταμπλέτες αφαίρεσης υγρασίας. Οι κρυστάλλινοι κόκκοι οι οποίοι περιέχονται μέσα στις ταμπλέτες θα τραβήξουν την υγρασία και θα αφήσουν το ακουστικό μας στεγνό. Η χρήση των ταμπλετών αυτών θα βοηθήσει πάρα πολύ τη συντήρηση του ακουστικού μας. Σε γενικές γραμμές στα θέματα της συντήρησης των ακουστικών βαρηκοΐας είναι πάρα πολύ σημαντικά και θα πρέπει να τηρούμε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα. Μία εναλλακτική επιλογή αν δεν θέλεις να τα χρησιμοποιήσετε ταμπλέτες αφαίρεσης υγρασίας είναι να προμηθευτείτε μία ηλεκτρονική συσκευή αφαίρεσης υγρασίας. Η συσκευή αυτή έχει χώρο στο εσωτερικό της μέσα στο οποίο τοποθετούμε τα ακουστικά της βαρηκοΐας. Ηλεκτρική συσκευή χρησιμοποιεί το ρεύμα για να αφαιρέσει την υγρασία από το εσωτερικό του ακουστικού. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στον τρόπο που θα τοποθετήσουμε το ακουστικό μας στη συσκευή. Συνήθως οι ηλεκτρικές συσκευές αφαίρεσης υγρασίας έχουν θετικό και αρνητικό πόλο. Θα πρέπει να τοποθετήσετε το σωστά το ακουστικό σας στο θετικό και στο αρνητικό πόλο ώστε να λειτουργήσει σωστά η συσκευή και να γίνει αφαίρεση της υγρασίας.

Ασφάλεια ακουστικών βαρηκοΐας για παιδιά

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πολύ μικρές συσκευές Και κατά συνέπεια αυτό από μόνο του αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά. Ειδικότερα οι μπαταρίες που έχουν πάρα πολύ μικρό μέγεθος δημιουργούν τον κίνδυνο να την πάρει το παιδί και να τη φάει ή να την καταπιεί. Παρόμοιο κίνδυνο διατρέχουν και ηλικιωμένοι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ηλικιωμένοι άνθρωποι μπέρδεψαν τις μπαταρίες με τα χάπια τους και τις έφαγαν. Είναι ευθύνη του ενήλικα να προστατέψει τόσο τα παιδιά όσο και τους ηλικιωμένους από τα σφάλματα που μπορούν να κάνουν λόγω της άγνοιας και λόγω της ηλικίας τους. Εξυπακούεται βέβαια ότι σε περίπτωση που συμβεί κάποιες από τις περιπτώσεις που περιγράφουμε παραπάνω θα πρέπει Κατευθείαν να μιλήσετε με τον αντίστοιχο γιατρό ή να μεταβείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Επειδή όμως Η πρόληψη είναι καλύτερη το σημαντικό είναι να φυλάσσεται τόσο τα ακουστικά όσο και τις μπαταρίες ασφαλές μέρος.

Τι πρέπει να κάνω αν δεν λειτουργεί το ακουστικό μου

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αργά ή γρήγορα όλοι οι χρήστες των ακουστικών βαρηκοΐας είναι η περίπτωση της μη λειτουργίας των ακουστικών βαρηκοΐας. Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνει με αυτή την περίπτωση είναι η πρώτη ενέργεια που θα κρατάμε Σε κάθε περίπτωση χρήσης ηλεκτρονικής συσκευής. Δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι το ακουστικό μας είναι ανοιχτό. Η δεύτερη ενέργεια είναι να βεβαιωθούμε ότι οι ρυθμίσεις του ακουστικού καθώς και ο διακόπτης που βρίσκονται στο σωστό σημείο και στη σωστή θέση. Ένας τρίτος έλεγχος που μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που το ακουστικό της βαρηκοΐας δεν λειτουργεί καλά είναι να επιβεβαιώσουμε ότι είναι σωστά τοποθετημένη η μπαταρία του. Η τοποθέτηση της μπαταρίας δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Επειδή πολύ συχνά η μπαταρία αφαιρείται υπάρχει σαφώς κάθε φορά το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ανάποδα. Και προφανώς σε αυτή την περίπτωση το ακουστικό της βαρηκοΐας δεν θα λειτουργεί. Μία ακόμα περίπτωση που μπορεί να αφήσει βουβό το ακουστικό βαρηκοΐας είναι η περίπτωση που η μπαταρία έχει τελειώσει τελείως. Μία άδεια μπαταρία Σαφώς και δεν μπορεί να δώσει ενέργεια στο ακουστικό.

 

Όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίσετε σχετικά με ακουστικά βαρηκοΐας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα μας και να μάθετε τα πάντα πάνω στα ακουστικά της βαρηκοΐας.